Incontro a Ridderkerk, het verhaal gaat door 

Incontro a Ridderkerk, het verhaal gaat door U herinnert zich wellicht de aankondiging van “ 5 Artisti Olandesi a Norcia” in februari van dit jaar.
5 Nederlandse kunstenaars (Karin Touw, Bea Verveer, Erna Wouters, Alexandra Rusakova en Toos van Holstein waren op uitnodiging van de stad Norcia aanwezig tijdens de 50e zwarte trufflemarkt in het museum “ La Castellina”
Samen met ImSpa Productions en Stichting Grenze(n)loze Kunst gingen zij deze uitdaging aan.
Ook meldden wij u dat dit evenement een groot succes is geworden, met weliswaar geen grote verkopen, maar wel 2 geplande solotentoonstellingen voor 2 van de 5 kunstenaars, Karin Touw in 2014 en Bea Verveer in 2015.
Martin en Wilma Impelmans van ImSpa Productions hebben samen met de stichting Grenze(n)loze Kunst, het initiatief genomen om dit bezoek in Norcia een vervolg te geven met een tegenbezoek in Ridderkerk van 5 Italiaanse kunstenaars uit de regio Umbria, Italië.
Van 10 tot 24 januari vindt de tentoonstelling plaats in het gemeentehuis van Ridderkerk, van het werk van deze kunstenaars, waarbij de Nederlandse kunstenaars hen ontvangen.
We noemen deze tentoonstelling “ Incontro”, wat ontmoeting betekent. Een ontmoeting tussen verschillende culturen en belevingen van kunst.
De 5 Italiaanse kunstenaars zijn: Maestro Sergio Bizzarri, Emanuela Duranti, Gene Pompa, Vera Garofalo en Alfredo Titta.
In de komende weken laten wij u kennismaken met deze kunstenaars, om uiteindelijk vanaf 10 januari 2014 het werk zelf in het gemeentehuis te kunnen bewonderen.
Op vrijdag 10 januari 2014 vindt de officiële opening plaats, in aanwezigheid van de burgemeester van Ridderkerk, mevrouw Attema, haar collega uit Norcia, de heer Stefanelli en de consul van Italië mevrouw de Facchetti.
De inrichting van de expositie, alsmede de begeleiding tijdens de expositiedagen, zal gebeuren in samenwerking met leerlingen van het Gemini College, als onderdeel van een maatschappelijke stage.
De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning, en daarnaast veel mentale ondersteuning.
We wensen de bezoekers veel kijkplezier.
Vanaf 28 november tot en met 9 januari wordt er in de Combinatie van Ridderkerk, een deelnemende Italiaanse kunstenaar voorgesteld.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston