PASSIE! 

PASSIE! Op 5 juni openen wij op een bescheiden manier, die aan Corona is aangepast, de deur van onze Galerie met de expositie Passie.

Vanaf onze jeugd zijn Wilma en Martin in kunst geïnteresseerd geweest. Halverwege de jaren 80 in de vorige eeuw hebben wij, Wilma en Martin, ons intensief met beeldende kunst bezig gehouden. Ondanks dat onze goede vriend Harm Witteveen ons waarschuwde dat eenmaal besmet met het "kunst"-virus dit ongeneeslijk zou zijn. Na meer dan 30 jaar kunnen we niet anders stellen dat hij gelijk heeft gehad. 

De expositie "Passie" toont werk van het begin van ons beider kunstbeleving. Er is werk te zien van Hans Vanhorck, Toos van Holstein, Micheal Parkes en anderen.         Wij hopen dat u geniet van deze presentatie en hopen u allen te ontmoeten. Uiteraard zijn er enkele Corona-regels waar ook wij ons aan moeten houden. Omdat het een "Vakantieperiode" is, is de Galerie de gehele week op afspraak geopend.

0180-415969
0653268995
imspa@imspa.com

Graag tot ziens in onze Galerie "ImSpa",

Wilma en Martin Impelmans

Poen de Wijs and Friends Part 2 

Poen de Wijs and Friends Part 2 Dear clients and visitors of our Gallery "Studio ImSpa".

As we all know there are all kinds of regulations due to Covid 19. One of them is that we have to shut down our Gallery to the public. We really hope that the measurements taken by the governments will help us to overcome the painful sufferings. The virus is also the reason that our project "75 years of Freedoms" is delayed and will be presented when everything turns to be "normal" again.

After a fantastic vernissage of the exhibition "Poen de Wijs and Friends" in which a lot of friends of Poen were present, we had to close the Gallery.
We know that quite some clients of us as well as people interested in art, are not able to visit the Gallery. Therefor we create a page on this site with all the works presented during the exhibition. 

About the exhibition.
The exhibition, with Stone Lithographs as the central theme, is titled "Poen de Wijs and Friends".
The central focus is on Ernst Hanke, the wellknown Swiss printer on stone.
All the artists, but two, have their works printed in collaboration with him. His technique allowes a very precise and tender presentation of the atists' works of art, as clearly shown by the stone lithographs presented. The theme is presented around the works of Poen de Wijs and some of his friends. Especially to be mentioned, some of the works of Toos van Holstein and Michael Parkes are worth to be observed.
Together with the exhibition, Harm Witteveen made a description on how a stone lithograaf is produced. John Vijlbrief prepared a video on Poen de Wijs, preparing the stone lithograph "Carnaval des Animaux" in collaboration with Ernst Hanke in the Museum of Stone Lithographs in Valkenswaard (Netherlands).

The virtual tour is presented as if you enter the studio and make a tour along the  of art. Enjoy your visit!
We hope to see you soon in our Gallery "Studio ImSpa"

Wilma and Martin Impelmans

Poen de Wijs and Friends Part 1 

Poen de Wijs and Friends Part 1

Poen de Wijs

Poen de Wijs (Nijmegen, 1948 - 2014), kunstschilder.  

Om hem in de veelzijdige opvattingen over de eigentijdse beeldende kunst te plaatsen, zou je hem het meest recht doen door in elk geval het klimaat van het nieuwe Haagse realisme te noemen. Zo vreemd is dat niet, want hij kreeg zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag. 

Wie bekend is met het werk van Poen de Wijs zal zeer waarschijnlijk de spreekwoordelijke rode draad - autobiografische elementen - in zijn schilderwerk gevonden hebben. De doeken en panelen weerspiegelen zijn leven en dat is tevens de reden dat iedere nieuwe collectie een verrassing is, want ondanks de duidelijk herkenbare signatuur van de maker bepalen onverwachte wendingen van zijn levenspad het onderwerp. De verhalende beeldtaal in zijn schilderkunst neemt telkens weer een andere gedaante aan en wordt er een nieuwe hoofdstuk toegevoegd aan het omvangrijke 'prentenboek'. Iedere scene is allereerst een lust voor het oog, gevuld met karakteristieke personages, rijk aan detail en vol symboliek die de op het eerste gezicht verscholen gelaagdheid prijsgeeft. Vele facetten van het leven komen aan bod, zoals jong en oud, dood en leven, thuis en op reis, hemel en aarde, man en vrouw, lichaam en geest en natuurlijk de liefde.

Het hoge technische niveau van Poen de Wijs komt tot uitdrukking in zijn beheersing van zowel de olieverftechniek, het aquarelleren en lithograferen. Zowel bij zijn schilderwerk als bij zijn litho’s is zijn palet zo teer, dat het oog tijd nodig heeft om het spel met de veelvuldige bewegingen te kunnen zien.  

Hij is een perfectionist. Daarbij is zeker sprake van de suggestie van het mystieke. De aanduiding dat zijn werk dromerig en zelfs magisch is, is zeker op zijn plaats. De “toevoegingen” aan zijn werk in de vorm van een suggestie als bladzij op bladzij of kleine objecten, bijvoorbeeld takjes, vruchten, linten etc. geven een dieptewerking waarbij de kijker bijna uitgenodigd wordt te controleren of deze objecten, gekoppeld aan de afbeelding van de litho, als het ware vrijkomen van het oppervlak. 

Poen de Wijs kan zonder overdrijving gerekend worden tot een van de grootste Nederlandse realistische schilders, alsmede de grootste lithograaf van de tweede helft van de vorige eeuw en het begin van deze eeuw. Hij heeft internationale bekendheid gekregen door exposities in Indonesië, V.S., Kenia, Engeland, Frankrijk en vele andere landen. 

Deze expositie is mede tot stand gekomen met behulp van Lucas van Hasselt, beheerder van de “Trust Poen de Wijs” en Harm Witteveen, met zijn deskundige beschrijving van de techniek van het lithograferen. 


De “Vrienden” van Poen de Wijs

Marion van Nieuwpoort, partner van Poen. Beide hebben een herkenbaar palet. Bij Marion staat het weergeven van “beweging” centraal. Ernst Hanke, steendrukker uit Zwitserland en die door kunstenaars, wereldwijd, wordt aangeduid als een van de allerbeste op dit gebied. Toos van Holstein, een trouwe vriendin en “Briljanten Kunstenaar van 2016” werkte ook samen met Ernst Hanke. Harm Witteveen heeft, geïnspireerd door haar steendrukken, een artikel geschreven over de manier waarop een steendruk of litho tot stand komt (zie de bijlage) Michael Parkes, magisch realist uit de Verenigde Staten. Ook hij maakte tot 2000 gebruik van de vaardigheden van Ernst Hanke. Hans Vanhorck heeft veel van zijn werk gemaakt in de vorm van litho’s. Gene Pompa en Giuseppe Fioroni, deze 2 Italiaanse kunstenaars worden gepresenteerd met foto-litho’s.

Wilma en Martin Impelmans, Galerie “ImSpa”


Lithograferen

Na Ernst Hanke werd Rudolf Broulim de meestersteendrukker met wie Toos van Holstein ging samenwerken Zie de litho "Renaissance).
Met zijn steendrukatelier een tikje dichterbij. In Ekeren bij Antwerpen, vanuit Middelburg ongeveer om de hoek vergeleken met Zwitserland. Dat was handig om meerdere redenen. Want Rudolf, ook leraar aan de academie en werkend met bekende Vlaamse kunstenaars, hield er een heel ander steendrukritme op na. Toos maakte het eerste deel van de tekening waarna zij naar huis kon, want dan ging Rudolf rustig aan de gang met zijn alchemie op de steen. Daar wilde hij niemand bij hebben. Een paar dagen later kwam zij terug voor de eerste proefdruk. Werd die in orde bevonden, dan kon de eerste ronde gedraaid worden, waarna zij met tekenpotlood en “tusch” aan de gang ging voor de tweede en het voorgaande zich herhaalde. Zo kon 't een paar weken duren voordat de definitieve versie klaar was. Maar Rudolf kon, net als Ernst Hanke, toveren met de steen. Elke steen heeft namelijk een eigen oppervlak met een heel fijnmazige structuur daarin die in een steendruk subtiele, wolkachtige structuurtjes kan veroorzaken. Als ten minste de steendrukker de chemische techniek daarvoor beheerst. Voor Toos spannend en prachtig om dat tevoorschijn te zien komen bij het proefdrukken. De steendruk 'Renaissance' creëerde zij voor haar speciale expositie 'TOOS' in het 16e eeuwse fort Rammekens aan de monding van de Westerschelde. Met daarin haar nieuwsgierige meisje dat de wondere wereld van dat fort achter de Renaissancepoort ervan gaat ontdekken. Maar ook Rudolf is, net als Ernst Hanke, met pensioen en zijn steendrukpers bevindt zich nu ergens in China. Want in Europa is het steendrukken jammer genoeg uit en daarmee het vak van steendrukker. Er blijven er steeds minder lithografen over, want met dit oude, prachtige ambacht kun je nauwelijks je brood verdienen . 

 Harm Tj. Witteveen

 

Exposities in onze Studio

Fabian "9" Schlosser

Fabian ‘9’ Schlosser (Rotterdam 1972) is autodidact en maakt inspirerende bolvormige kunst in 3D. Zijn grotere werken met lenticular printing technologie geven de kijker dieptewaarneming bij een plat oppervlak zonder dat hier een speciale 3D-bril voor nodig is. De nauwkeurige berekeningen van deze bollen vormen een sterk contrast met de ongrijpbare elementen die hij eraan toevoegt. Mysticisme, alchemie, mythologie, wetenschap, natuur, legendes en onverklaarbare fenomenen zijn slechts een aantal van zijn inspiratiebronnen. De blauwdruk van alle creatie is de heilige geometrie. 


Het getal 9 dat hieraan gerelateerd is, vormt de grondslag van zijn werk. Alle levensvormen die we kennen komen voort uit tijdloze geometrische codes. De wiskundige uitwerking van het ontstaan is goed te zien bij een dennenappel, een sneeuwvlok en diamantkristallen. 

De gulden snede, bekend van toepassing in de kunst door Leonardo Da Vinci, behoort hiermee ook tot zijn werkmethodiek. Het digitale domein geeft hem het voordeel van de benodigde precisie. Ieder werk is doordacht gemaakt met een specifiek concept en symboliek voor ogen en kan weken of zelfs maanden in beslag nemen voordat het af is. Volgens de oude wijzen is de ervaring van de heilige geometrie essentieel voor de educatie van de ziel. De kracht van deze geometrie in combinatie met de symboliek resulteert in een magische visualisatie met meerdere dimensies. Door te staren naar het werk ontstaat een interactie van waarneming en gedachten, kleuren en vormen, waarmee de scheidingslijn tussen bewust observeren of onbewust in het innerlijke gedachtenrijk dwalen soms kan vervagen. Of het nu de kern van een microscopisch kleine cel is of een hele planeet, de bolvorm en het getal 9 zijn de basis van onze creatie. Het is niet voor niets dat een cirkel 360 (3+6+0=9) graden heeft en een zwangerschap 9 maanden duurt! 


Voor meer informatie ga naar www.fabian9.com


Wilma en Martin Impelmans, Galerie ImSpa.

2 "2" is een expositie van 2 bekende kunstenaars. 

Mark Isarin, fotograaf, en Karin Touw, kunstschilder.

Fotograaf Mark Isarin (1964) uit Ridderkerk is een conceptueel fine-art en portretfotograaf. Hij studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den-Haag . Naast particulier en zakelijk fotowerk geeft hij ook veel cursussen en workshops in binnen- en buitenland. Zijn vrije werk bestaat uit gelaagde beelden, bestaande uit 3 tot 8 foto’s die digitaal een harmonieuze symbiose aangaan. Bij het maken van de foto’s en het verwerken tot gelaagde beelden speelt licht vrijwel altijd een prominente rol. De schilders uit De Gouden Eeuw vormen in dat proces een constante inspiratiebron. “Ik benader fotografie als kunstvorm. Wat voor mij betekent dat ik op de eerste plaats het beeld, dat ik meestal vooraf in mijn hoofd heb, zo nauwkeurig mogelijk benader. De techniek komt daarbij op de tweede plaats. Niet dat de technische kant van fotografie onbelangrijk is, in tegendeel. Het gaat mij echter altijd om het eindresultaat. En of je dat bereikt met een compact camera, telefoon of de duurste hightech camera vind ik minder belangrijk.” “Voor mij is het belangrijk dat mijn beelden iets bij je losmaken. Dat ze een emotie oproepen of het begin van een verhaal vertellen. En vul als toeschouwer de rest van het verhaal maar voor jezelf in. Zo krijgt iedere foto voor iedereen een andere lading."

Mark Isarin

"Mark Isarin ziet kans om binnen zijn fotografie een atmosfeer van rust en mysterie te creëren, maar ook spanning en mystiek. Elk van zijn foto’s is een spannend verhaal met een fantastisch einde.”

Martin Impelmans, Galerie “Studio ImSpa”

Karin Touw schrijft over haar werk:

"Een poëtische benadering van het abstracte"

Mijn werk is geïnspireerd op verweerde muren uit de oudheid en mediterrane landen. Ook de schilderijen bevatten vele lagen verf, door schuurtechnieken komen onderliggende lagen weer tevoorschijn. Ik maak ook gebruik van diverse soorten papier, verf en andere materialen om diepte en structuur te krijgen in mijn werk. De schilderijen roepen herinneringen op aan de oudheid, de tand des tijds, beelden en geschriften uit vervlogen tijden…maar dan in een moderne abstracte vorm.

Kunstenaar word je niet zomaar, een kunstenaar bèn je. In hart en ziel. In mijn zoektocht naar de gelaagdheid van het leven, schilder ik wat ik tegenkom op deze reis. Mijn werk bevat –net als het leven zelf- vele verweerde lagen, oude verhalen en geschriften…

Daarnaast heb ik altijd al geweten dat ik kennis wilde overbrengen. Schilder en tekenlessen geef ik aan kinderen, jongeren en volwassen cursisten. Dat geeft mij een enorme rijkdom, ieder mens een stukje verder brengen in ontwikkeling.

Karin Touw

"Karin weet met haar abstracties een wereld te scheppen waarbij zaken uit het verleden in een hedendaagse vorm worden gegoten. Haar werk krijgt een figuratieve impuls door de met inkt opgebrachte elementen. Zij schept diepte via de door haar gebruikte technieken."

Martin Impelmans, Galerie "Studio ImSpa"

De Vervreemding 

De Vervreemding

"De Vervreemding"

Deze expositie van werk van Roberto Caradonna en Redmer Hoekstra vindt plaats van 13 - 10 - 2019 tot en met 09 - 11 - 2019 in onze Galerie "Studio ImSpa".

"Wat voor mij relevant is dat ik sterk de behoefte voel om van mens tot mens te praten over de mens. De technieken zijn hierbij belangrijk maar niet bepalend.  

Heeft een kunstenaar een missie? Vanuit mijn gezicht punt wel! 

Soms ben ik een soort verslaggever, een reporter die de sociale omgeving verbeeldt. De titel van deze expositie "De Vervreemding" weerspiegelt onze bijzondere maatschappij. Kunnen wij een betere maatschappij opbouwen door meer inhoud te geven aan het woord “Mens”. Zoals de mens uit zijn geïsoleerde en vereenzaamde positie te laten komen, los van zichzelf en de natuur, om meer te gaan verbinden. "

Roberto Caradonna.

www.robertocaradonna.com

"Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de kunstacademie te Zwolle als Beeldend kunstenaar en illustrator. 

Ik heb altijd van vervreemding en fantaseren gehouden, dagdromen. Als kind had ik allemaal theorieën over hoe de wereld in elkaar zat en dit wist ik op de academie te herontdekken en in mijn tekenen te verwerken. Ik associeer op vorm, betekenis en werking en daarbij ontstaan nieuwe combinaties. Vaak verrassend, vreemd en grappig maar ook met een vreemd soort logica, in een fantastische en surreële wereld.
Veel inspiratie vind ik in de trein of onderweg, waar mijn geest over en door het landschap zweeft en nieuwe verbindingen legt tussen dingen die ik zie en vind.
Een filosofische kijk op de wereld en mezelf. Wie ben ik? Wat is mijn werkelijkheid en in hoeverre bepaal ik zelf hoe deze er uit ziet? Het zijn pentekeningen op papier. Ik werk met fineliners. Door arcering creëer ik licht en ruimtelijkheid, wat de tekening doet leven. Ik vind het belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt. Dit is een bewerkelijke en bijna ambachtelijke techniek. Een tekening kost gemiddeld al gauw 32 tot 40 uur.  

Redmer Hoekstra

www.redmerheokstra.nl

"Klein formaat" - "Piccolo Formato" 

12 mei tot en met 10 juni 2019

Deze expositie komt tot stand in samenwerking met de “Stichting Grenze(N)loze Kunst”, en vormt de aftrap voor de Biënnale van Gubbio. 
Dit Internationale Kunst Evenement wordt gerealiseerd samen met de Gemeente Gubbio en AION Arte in Italië. AION Arte en de Stichting Grenze(N)loze Kunst realiseren een collaboratie tussen internationale kunstenaars d.m.v. (gast)exposities in het buitenland. 

De Biënnale van Gubbio ”L’Arte confronta L’Artigianato” in navolging van de Manifestatie “Triangle of Life” is meer dan een expositie. Dit wordt een groot festijn waar onze kunstenaars het “Nederlandse Cultureel Erfgoed” internationaal zullen uitdragen. Wij willen hen de gelegenheid bieden om “laagdrempelig” mee te kunnen werken. Daarom vragen wij u om een bijdrage om het geheel financieel mogelijk te maken. 

Donaties zijn daarom heel erg welkom op IBAN: NL95INGB0004466227 t.n.v. Stichting Grenze(N)loze Kunst.

Wilma Impelmans, Stichting Grenze(N)loze Kunst

Geen expositie maar wel..... 

Geen expositie maar wel.....

Nieuws van Stichting Grenze(N)Loze Kunst.

Voor diegenen die het nog niet weten; ik, Wilma Impelmans, ben ook voorzitter van deze stichting. Ons doel is het bevorderen van internationale samenwerking tussen en met kunstenaars, waarbij we ook verschillende kunstvormen promoten.
In de afgelopen 2 weken zijn we druk bezig geweest in Gubbio, Umbrië in Italië. We werken hier aan de 1e Biënnale D'Arte Moderna di Gubbio. Met name Martin was fysiek aanwezig om zaken te bespreken.  

Samen met onze Italiaanse contacten Stefania Montori, Roberto Salvatori en Giuseppe Allegrucci, is een mooie samenwerking gecreeërd.
Er was contact met 3 Italiaanse kunstenaars waarvan er 2 al bekend zijn van de Galerie. Cecilia Piersigilli, Liuva en Mauro Puccitelli. Alle 3 zullen zij zich presenteren op de expositie "In Klein Formaat" in mei 2019 bij Studio ImSpa.

Door de gemeente Gubbio zijn de verschillende ruimtes voor de Biënnale vastgelegd. Sala degli Capitani, Sala degli Arconi, Vecchio Convento Piazza San Martino. Afspraken zijn gemaakt over de formele opening door de Nederlandse Ambassadeur in Italie en de Presidente dell'Assemblea Legislativa di Umbria en anderen. Vanuit Nederland zullen zeer waarschijnlijk vertegenwoordigers van de gemeente Ridderkerk en Irene Pronk, directeur van Theater "Het Kruispunt", aanwezig zijn. 

De bekende Nederlandse schilder, Toos van Holstein, gaat met meesterkeramist Giampietro Rampini aan de slag om gezamenlijk "banners" te produceren. De Nederlandse schilder Linda Roffel gaat haar kunst publiekelijk presenteren. De schilder Karin Touw gaat met leerlingen van de "Scuola Media" en hun docente Francesca Pierini, aan de slag om hun visie op de "Triangle of Life" weer te geven. De glaskunstenaar Mauro Puccitelli geeft demonstraties van het vervaardigen van zijn creaties. Naast de presentaties in de verschillende ruimtes vinden ook discussie avonden plaats over "Kunst" in de "Casa di Sant"Ubaldo. Het definitieve, uitgewerkte programma wordt binnenkort gepresenteerd.

27 juli tot en met 18 augustus 2019. "Primo Biënnale D'Arte moderna di Gubbio, Arte incontra Artigianato" (Kunst ontmoet Ambacht) De Biënnale is het vervolg op de internationale kunstmanifestatie "Triangle of Life" in Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon en Oud-Beijerland in 2018 laatstgenoemde wordt vervolgd in 2020.

Mixed Emotions 

Mixed Emotions Maestro Sergio Bizzarri

Aan het eind gekomen van een enerverende carrière, waar hij is uitgegroeid tot een van de grootste non-figuratieve kunstenaars van Italie en die het shockeren van zijn publiek niet schuwde, vindt hij het genoeg zo. Zijn gezondheid gekoppeld aan zijn leeftijd heeft hem doen besluiten niet meer mee te werken aan exposities. Voor ons is dat heel erg jammer omdat wij vele jaren op een heel fijne en vriendschappelijke basis hebben samengewerkt. Wij presenteren werk dat een beeld geeft van enkele van de hoogtepunten uit zijn carrière. 

Juana Delgado Cruz

Zij is geboren in Spanje, maar is getrouwd met een Nederlander en woont in Capelle a/d IJssel. Juana geeft Spaanse les en tevens Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) aan leerlingen van het middelbaar onderwijs. Nadat ze de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, cum laude, had afgerond, is zij als vrij kunstenaar aan het werk gegaan. Haar werk wordt gekenmerkt door de ruime dimensies die zij toepast. Duidelijk is, dat de manier van haar werken veel ruimte nodig heeft! Zij werkt vooral figuratief. In haar verhalende onderwerpen probeert zij constant de beweging en de dynamiek aan te geven. De vorm van de uitwerking zijn zacht en teder. Haar toets is krachtig en explosief, maar toch ook zachtaardig. Haar kleurgebruik is warm, bijna Mediterraan. De uitstraling van de lavendelvelden komt je tegemoet. Het werk van Juana is vooral verhalend en nodigt de toeschouwer uit hier de eigen emotie in te verweven, zoals door ons is gedaan met een gedicht van Goethe

Nathalie de Waard

Nathalie heeft zich een geheel eigen en speelse manier van het uiten van haar emoties eigen gemaakt. Klei is hiervoor een, voor haar, bij uitstek een geschikt medium. Nathalie zegt zelf: “De natuur en sprookjes. Dat zijn mijn inspiratiebronnen. Je vind het terug in mijn elfjes, drakenvazen en boomdozen. Met mijn keramiek wil ik het leven graag een beetje opleuken en mooier maken. De klei mag zichzelf zijn, waar nodig vul ik het aan met slib, oxides en glazuren, zodat het meer bij mijn emoties past. Mijn objecten zijn zowel verhalend als decoratief.”

Openingstijden van de Galerie:

Preview: zaterdag 23 - 02 - 2019
De expositie vindt plaats van 24 - 02 t/m 24 - 03-201§9
Donderdag tot en met Zondag 13:00 uur / 17:00 uur
Overige tijden volgens afspraak.
0180-415969 / 06-53268995 imspa@imspa.com 

Wilma en Martin Impelmans

Vrouwenzaken 

Vrouwenzaken Op 9 december 2018 opent de expositie "Vrouwenzaken" met medewerking van Linda Roffel, kunstschilder, en Tracey McEachran, fotograaf. Hun werk wordt ondersteund door enkele objecten van Nathalie de Waard, keramist.

De titel van de expositie is gekozen omdat deze kunstenaars, ieder op hun geheel eigen wijze, zich nadrukkelijk bezighouden met de vrouw. 


Linda toont "spannende" vrouwenportretten. In haar acryl-op-linnen schilderijen ligt het accent op vorm en kleur. die zij gebruikt om gepassioneerde portretten van vrouwen te maken. Zij gebruikt een palet met een beperkt aantal kleuren. Meestal zijn dit zwart, wit en bruintinten. Zij creëert een veelheid van structuren die het haar, de huid en kleding nauwkeurig weergeven. Deze structuren worden weergegeven tegen een dromerige achtergrond. Door het aanbrengen van de media op het linnen met behulp van het (palet)mes geeft zij, naar eigen zeggen, een indruk van diepte en transparantie aan haar verfbeeldingen. Deze dualiteit is ook te herkennen in de positionering van haar onderwerpen. De modellen zitten meestal met de rug naar de toeschouwer, alsof zij iets willen verbergen. Hierdoor ontstaat er een ander, dieper, geheimzinniger en mysterieus karakter van het werk.


Tracey, fotograaf uit Portsmouth, Engeland. Zij werkt vanuit haar studio en heeft zich gespecialiseerd in portretten en stillevens. Haar portretten zijn zeer indringend. De emotionaliteit van de foto's zijn kenmerkend voor haar. De serie "Vrouwen en kinderen" geven een sfeerbeeld van een omgeving waar de vrouw en haar kind juist de sfeer bepaald. Haar stillevens worden gekenmerkt door een indringend kleurgebruik. De objecten treden vaak vanuit een zeer donkere achtergrond naar voren, waardoor een zekere spanning ontstaat, naast de concrete weergave van van de compositie. 

Nathalie maakt liefelijke voorstellingen van vrouwen. De voorstellingen zijn die van vrouwen die geven en ontvangen. Haar minimale kleurgebruik zorgt juist voor een extra emotie van de objecten.

John ten Berge en Alberto Petrivelli. Een bijzonder stel. 

John ten Berge en Alberto Petrivelli. Een bijzonder stel. Alberto Petrivelli. 

Hij woont en werkt sinds 2003 in Londen. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van 3-dimensionale effecten. Hij brengt afbeeldingen met fysiek diepte aan op het doek.

Alberto gebruikt een palet met veelal primaire kleuren. Zijn penseel is ruig. De diepte krijgt hij door zijn werk met ijzerdraad of andere producten op te bouwen. Hij werkt overwegend figuratief of met figuraties.

John ten Berge. 

Woont en werkt in Rotterdam. Zijn pseudoniem is "de Waanzinnige Schilder". Dit heeft hij te danken aan zijn eigen weergave van onze samenleving. Hij werkt overwegend met het medium aquarel. Zijn palet is zacht en bijna lieflijk, maar  toch heel intens.
John heeft zich na de opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam beziggehouden met muurschilderingen, lithografie en olieverf. Geleidelijk heeft hij zich ontwikkeld naar het specifieke figuratieve van zijn kunst.
Zijn afbeeldingen zijn een ironische spiegel op onze typisch Nederlandse samenleving. Onderwerpen als "verjaardagsfeest", "soep eten op zondagmiddag" en de verbeelding van de "stem van het volk" worden op zijn zeer eigen wijze weergegeven.

Manifestatie "TRIANGLE of LIFE" 

Manifestatie Met gepaste trots presenteren wij deze catalogus bij de internationale manifestatie "Triangle of Life". Onder de naam “ Grenze(N)Loze Kunst” zijn vanaf 2010 diverse internationale kunstprojecten gerealiseerd. Laagdrempelige toegang voor het publiek vinden we zeer belangrijk.. De naam “Grenze(N)Loze Kunst” is gekozen om twee redenen. Ten eerste organiseren we kunstevenementen met uiteenlopende kunstuitingen zoals schilderijen, beeldhouw -werken, fotografie, keramiek, mode, film en poëzie. Daarnaast hebben de manifestaties vaak een internationaal karakter. 

 Het idee voor “Triangle of Life” is in 2014 ontstaan. De thema's: Vrouw, Natuur en Vruchtbaarheid waren snel bepaald. Op basis van deze thema’s zijn kunstenaars benaderd om deel te nemen. Een 30-tal kunstenaars uit verschillende landen toont hun werken die de drie thema’s in al hun veelzijdigheid representeren.
Sommige werken gaan vergezeld van een gedicht, geïnspireerd op het thema’s. Ook is er plaats ingeruimd voor de “kunstenaars van de toekomst” die hun visie op de gekozen thema’s hebben gegeven. Dat de manifestatie in Nederland en Italië zou zijn is onder meer te danken aan reeds bestaande goede contacten. 

Uitdagingen bij internationale samenwerking zijn taal- en cultuurverschillen. Zijn we als Nederlanders snel en doelgericht hetgeen vaak als bot overkomt, in Italië daarentegen is het vermogen van uitstellen en veranderen als het ware tot kunst verheven. Dit maakt samenwerking heel spannend.
Perugia zou de locatie worden. Mevrouw Porzi, president van de Assemblea Legislativa van de provincie Perugia, heeft ons hierbij ondersteund.
Uiteindelijk werd de gemeente Gubbio in samenwerking met "Art in Genio Gubbio” de locatie voor 2019. 

 Dottoressa Montori, vice-voorzitter van Aion Arte en Roberto Salvatori, onze vertegenwoordiger in Gubbio, staan ons hierbij terzijde. Onze dank gaat uit naar de deelnemende kunstenaars, waaronder leerlingen uit groep 4 en 5 van de Botter in Ridderkerk, alsmede de meiden van “Atelier rondom Kleur”, onze sponsors en de aanbieders van de locaties. En tenslotte onze vrienden in Gubbio, Gaetano Rossi, Anna Buoninsegni, Giampietro Rampini, Guiseppe Minelli, Mastri Librai Euggubini en Tonino Picotti. 

De beeldhouwer Giuseppe Allegrucci zal op de dag van de Vernissage, 25 april 2018, een werk maken dat, later, aan de gemeente Ridderkerk wordt aangeboden.

 Voor 2018 zijn de locaties in Nederland: 

Ridderkerk: Gemeentehuis, Koningsplein 1 Oudheidkamer, Kerksingel 26 Studio ImSpa, Scheepmakerstraat 23 

Rhoon: Kasteel van Rhoon, Dorpsdijk 63 

Barendrecht : Theater/bibliotheek “Het Kruispunt”, Middenbaan 111 

Oud-Beijerland: Ristorante “La Divina Cucina”, Nobelstraat 6 

Voor 2019 is de locatie in Gubbio: Palazzo “Gli Arconi” presso Palazzo “dei Consoli”. Ridderkerk, februari en maart 2018 Wilma Impelmans, MCE

Ondina en Saskia 

Ondina en Saskia Met deze eenvoudige titel willen wij twee bijzondere kunstenaars presenteren.

Ordina Savelli (1928-2016), geboren in Salemarasino in Italie, Vanaf 1946 woonachtig in Nederland. Kunstacademie te Rotterdam, waar zij haar diploma (Cum Laude) behaalde in 1968, In 1969 behaald zij de Eerste graad lesbevoegdheid Creatieve expressie. Zij geeft daarna les aan werkende jongeren en aan de Kunstacademie te Rotterdam. 

Haar voorliefde in de kunst ligt bij keramiek, brons gieten, tekenen en schilderen. In de loop van de tijd heeft zij een zeer eigen stijl ontwikkeld. Het werk van Ondina is veelal figuratief, vaak met een heel eigen en ironische kijk op haar wereld. Haar staalconstructies zijn abstract en vormen een eenheid met de omgeving.
Haar keramiek is kleurig, ornamentaal en soms ook speels.

Saskia Rietveld (Rotterdam 1950) woont en werkt in Ridderkerk. Al vanaf haar jeugd is zij verknocht aan het tekenen en schilderen. 

Haar grote passie ligt bij het aquarelleren en encaustiek technieken. Zij heeft zich met name beziggehouden met kleurenleer. Haar werken zijn zeer kleurrijk maar altijd met een palet dat in balans is. Heel bijzonder zijn haar encaustieken, die een aparte uitstraling aan haar werk geven.

Il Quartetto Italiano (Het Italiaans Kwartetr) 

Il Quartetto Italiano (Het Italiaans Kwartetr)

Van zondag 10 december 2017 tot en met zondag 14 januari 2018 openen wij onze deuren voor een bijzondere expositie.
4 Italianen tonen hun werk.

    Liuva. Deze van oorsprong Cubaanse kunstenaar, nu wonend en werkend in Terni, Italië, toont haar bijzondere keramiek. Haar gevlochten objecten zijn een lust voor het oog. Naast objecten om naar te kijken zijn het ook objecten met een functie. Het gevlochten keramische object is tevens te gebruiken als basis voor een lamp. Haar werk is in een woord uniek.
    Luca Luciano. Deze uit de provincie L'Aquila afkomstige kunstenaar is zeer veelzijdig. Hij schildert, schrijft en componeert muziek. Vaak vormen zijn schilderijen de basis voor zijn sprookjesachtige boeken. Zijn afbeeldingen zijn altijd vrolijk gekleurd. Zelfs de serieuze werken. Het gebruik van een helder en vrolijk palet, geeft een niet overdreven serieuze kijk op zijn onderwerpen.
    Cecilia Piersigilli. Deze kunstenaar, wonend en werkend in Terni, heeft zich een heel eigen stijl ontwikkeld. Door gebruik te maken van de oude techieken van het maken van fresco's, krijgt haar werk een zeer bijzondere en vaak mysterieuze uitstraling. Haar palet is ingetogen en maakt gebruik van bijzondere kleur-effecten. Haar thema's zijn Stadslandschappen, Vrouwen en Stillevens. Vooral de Stadslandschappen en Vrouwen hebben de voor haar zo karakteristieke mysterieuze uitstraling.
    Lanfranco Finocchioli. Deze 84 jarige kunstenaar woont en werkt in Rome. Na een opleiding bij De Chirico (de beroemdste Italiaanse Surrealist) heeft hij zich ontwikkeld tot een van de meest vooraanstaande surrealisten in Italië van dit moment. Hij heeft geëxposeerd met Dali, Mirò en De Chirico. Wij zijn trots hem in onze Galerie te mogen begroeten. Voor afbeeldingen zie bladzijde: "Il Quartetto Italiano"
Wanneer u werken uit deze tentoonstelling wilt kopen dan verwijzen wij U naar www.studioimspa.com

Preview op zaterdag 9 december 2017 van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Het Licht Schildert  

Het Licht Schildert  Van 8 Oktober 2017 tot en met 5 November 2017 presenteren wij in onze Galerie een expositie van Bea Verveer getiteld "Het Licht Schildert". 

Haar werk wordt gekenmerkt door het gebruik van de niet-kleuren zwart en wit samen met goud- en zilverkleuren. Recentelijk heeft zij ook andere tinten aan haar palet toegevoegd. De compositie op het doek wordt gevormd via het het gebruik van reliëf. Hierdoor "speelt" het licht in op het werk van Bea en voegt daardoor een extra dimensie toe. 

Haar portretten worden gekenmerkt door het principe van "meer door minder". Door het gebruik van enkele krachtige lijnen en streken van het penseel, soms aangevuld met een lichte kleur accent, wordt de expressie en de emotie van de persoon weergegeven.

Kortom:"Het werk van Bea Verveer is even uniek als verrassend"

De vernissage vindt plaats op zondag 8 Oktober 2017 om 15:00 uur.
De Galerie is dan geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Preview is op zaterdag 7 Oktober 2017 van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Openingstijden van de Galerie:
Donderdag tot en met Zondag 13:00 uur / 17:00 uur
Overige tijden volgens afspraak.
0180-415969 / 06-53268995 imspa@imspa.comdonde

Wilma en Martin Impelmans


 

Exposities in onze Studio Op 13 mei 2017 presenteren wij de expositie "Gekleurde Kleuren". De kunstenaars die wij dan presenteren zijn Maestro Sergio Bizzarri en Jack van der Hout.

De expositie van Maestro Sergio Bizzarri omvat een een klein overzicht van zijn werk als kunstenaar. Uit de vroegste periode hebben we jammer genoeg geen voorbeelden. Wel uit de overige perioden.

Maestro Sergio Bizzarri was in de jaren ’50 en ’60 met zijn monochromatische werken dè grote man achter de Informele Kunst. Zijn stijl ontwikkelt zich tot een welhaast expressionistische manier van schilderen. Zijn palet is heftig, emotioneel en warm, wat leidt tot een geheel eigen coloriek. In deze periode wordt hij geridderd oor zijn bijdrage aan de Italiaanse Kunst en ontvangt hij de eretitel "Maestro".

In de 70-er jaren gaat hij meer werken met figuraties. Hij exposeert in verschillende landen in Europa.

In de 90-er jaren wordt zijn palet heftiger en dieper. Figuraties worden heftig weergegeven. Voor zijn oeuvre wordt hij geridderd en krijgt hij de eretitel "Maestro". Hij exposeert ook in Japan, Australië, U.S.A. en Canada.

Recent heeft hij zich gevonden in de verbeelding van stenen die hem een verhaal van zijn leven vertellen. “Racconti degli sassi del mare”. Heeft vele prijzen gewonnen en is geridderd voor zijn bijdrage aan de Italiaanse moderne kunst.

In het Museo "La Castellina" in Nolrcia is een permanente overzichtstentoonstelling van zijn werk. In het Museo "Bizzarri" aan de via Giustolo 45 te Spoleto is een overzicht van zijn werk te zien uit alle kenmerkende perioden van leven als kunstrenaar.


Jack van der Hout is in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten, toen nog niet de Willem de Kooningacademie. Sindsdien is hij beeldend kunstenaar en docent beeldende vorming twee- en driedimensionaal in het Voortgezet Onderwijs.

De thematiek van zijn schilderijen is geïnspireerd op de historie van voorwerpen. Aangetaste voorwerpen, waar een verhaal uit spreekt. Voorwerpen die aan de rand van rivieren liggen, aangespoeld en verweerd. Zijn werk is fel van kleur en met een expressieve toets neergezet. Soms is het werk herkenbaar, figuratief te noemen. Vaak neemt de stilering zo toe, dat het abstract wordt.

De sfeer van de schilderijen wordt grotendeels bepaald door de kleur. De warme kleuren nemen de laatste jaren toe. Een nieuwe inspiratiebron zijn plantaardige, dynamische vormen.

Wilma en Martin Impelmans

Interview SLOR 

Interview SLOR Op 4 Februari presenteren wij Robert Ram en Petra Giorgi.

Het werk van Robert is fantasierijk en zeer enerverend. Het is realistisch en surealistisch daarbij wordt vaak de humor niet vergeten. Hij werkt met een zeer verfijnde toets, gebruikt intense kleuren. De verbeeldingen zijn vaak geinspireerd op ervaringen tijdens reizen. Soms is een foto voldoende om het proces van de creatie op gang te brengen.
Robert is zich pas sinds een aantal jaren volledig op het schilderen gaan toeleggen.
Door zijn stijl van schilderen en uiterste nauwkeurigheid is zijn productie begrijpelijkerwijs niet groot.

Petra Giorgi stoeit met een combinatie van grafische technieken en schilderen. Dit mondt uit in collages en het "spelen" met papier. Haar werk neigt naar het abstracte met veel gevoel voor beweging. Naast abstracties verweeft zij figuren en figuraties in haar werk. Zij werkt veelal monochromatisch met lichte kleuraccenten.
De collages en het grafische effect van een ets vormen een voor de kijker uitnodigende bais om verder te observeren. Het geheel vormt een weergave van haar innerlijke wereld. Haar ruimtelijke objecten zijn een vervlechting van materialen, met de nadruk op papier. Haar werk is in één woord verrassend.


Wilma en Martin Impelmans
  Verbeelding bij Studio ImSpa

 

Exposities in onze Studio "Magma en Licht". Een duo tentoonstelling van 2 Italaanse kunstenaars era Garfalo en Afrdo Titta.
Zij hebben al eeder mee gedaan met "Incontro", de groepstentoontelling van Stichting Grenze(N)Loze Kunst in Ridderkerk.
Het werk van Alfredo Titta geldt is een ware geweldsexplosie en geeft een heftige weergave van zijn werkelijkheid. 
Bij Vera Garofalo geldt dat we kunnen genieten van het doordachte, bijna mathematische karakter van haar werk.
Er is veel om van te genieten voor de liefhebber van abstracte kunst.

De opening van de expositie was zaterdag 5 november 2016 en deze duurt tot en met 27 november.
Gedurende deze periode is de studio geopend van donderdag tot en met zondag, van 14:00 - 17:00.
Overige dagen na telefonische afspraak.


Graag tot ziens in Studio ImSpa.

Martin en Wilma Impelmans


"Antonella en Adelien" 

"Antonella en Adelien"  
5 maart t/m 27 maart 2016
 
Na de succesvolle openingstentoonstelling, waarbij de Italiaanse Evelina Marinangeli als nieuwe kunstenaar werd gepresenteerd, willen we onze trouwe kunstvrienden en volgers trakteren op een nieuwe interessante tentoonstelling.
 
Op zaterdag 5 maart is het zover. Met plezier presenteren we “ Antonella en Adelien” .
Antonella Bolliger – Savelli (1932), geboren in Italie en al geruime tijd wonend en werkend in Zuid Frankrijk.
Antonella is begonnen met het illustreren van kinderboeken, werkte als graficus bij de Zwitserse televisie in Zürich en begon daarna met schilderen.
Haar afbeeldingen zijn verhalend en geven de toeschouwer een kijkje in haar belevingswereld, waarbij de onderwerpen variëren van gebouwen in Parijs, de inhoud van een toilettafel naar het andere uiterste; een serie over het jodendom, uitgewerkt in “Samuel en Rebecca”  welke door het Joods historisch museum in Cavaillon is aangekocht.
In 1990 en vervolgens in 1991 werd Antonella getroffen door een herseninfarct, wat helaas niet zonder fysieke gevolgen is gebleven.
Met vallen en opstaan heeft Antonella haar linkerarm en hand geoefend, en daarmee een nieuwe wereld geopend, waarbij het kleurgebruik intenser is geworden, de afbeeldingen vereenvoudigd, maar met een voor Antonella kenmerkende intensiteit en nooit aflatende kwaliteit.
 
Adelien Noordzij (1987) een jonge Nederlandse kunstenaar wonend in Rhoon.
In 2011 studeerde zij af aan de kunstacademie Willem de Kooning. Haar afstudeerwerken zijn in deze tentoonstelling te zien en geven de kijker een mooi beeld van het beginwerk van deze veelbelovende dame.
Adelien is 5 jaar actief geweest als docente beeldende vorming.
Het werk van Adelien laat een bepaalde vervreemding zien, waarmee zij lijkt aan te geven dat je ondanks veel mensen om je heen, toch alleen kunt zijn, zonder daar verder een waarde oordeel aan te koppelen.
Het werk van het afgelopen jaar laat een “groei” zien, waarbij Adelien de grote doeken inruilt voor een veel kleiner formaat. De afbeeldingen zijn veelal geïnspireerd op Afrikaanse culturen, en laten mede door de combinatie van mensen, dieren en objecten toch ook weer een bepaalde vervreemding zien, en wel op een ontroerend mooie manier.
 
Hopelijk hebben we u weer zo nieuwsgierig gemaakt dat u ons weer graag komt bezoeken.
De opening is op zaterdag 5 maart, 15:00 uur, waarbij Adelien uiteraard aanwezig zal zijn.
De tentoonstelling is tot en met zondag 27 maart.
Voor sfeerbeelden van de vernissage kunt u kijken op
Youtube:    
https://youtu.be/VAAwckOcFIU
 
Openingstijden:
Donderdag t/m zondag 13:00 – 17:00
Andere dagen na telefonische afspraak
 
 
Studio ImSpa
0180 415969
0653 268995


 

Exposities in onze Studio Studio ImSpa Productions
Scheepmakersstraat 23
2984 BE Ridderkerk
 
Zaterdag 21 november opende Studio ImSpa  de deuren in de Scheepmakerstaat 23.
Dit werd gevierd met een speciale openingstentoonstelling waarbij werken van de met ImSpa samenwerkende kunstenaars werden gepresenteerd.
Er was speciale aandacht voor het werk van de Italiaanse Evelina Marinangeli.
Bijzonder was dat één van de aanwezige kunstenaars, Toos van Holstein door Stichting Kunstweek is verkozen tot Briljanten kunstenaar van Nederland 2016.
Samen met de heren de Kreek van de Kreek Transport was deze tentoonstelling mogelijk.
De speciale tentoonstelling is tot en met zondag 29 november te zien.
 
Tijdens de expositie is ook werk te zien van de met  ImSpa Productions samenwerkende kunstenaars:
Antonella , Sergio Bizzarri, Emanuela Duranti, Vera Garofalo, Toos van Holstein, Lucia, Gene Pompa, Alexandra en Tatiana Rusakova, Alfredo Titta, Karin Touw, Bea Verveer en Erna Wouters.

Studio ImSpa blijft daarna op afspraak geopend voor bezichtiging van het aanwezige werk.
We streven naar het vernieuwen van de te tentoonstellen werken met een frequentie van 3 tot 4 keer jaar.
Dit zal worden aangekondigd d.m.v. de Combinatie, Radio Ridderkerk, via onze website en onze Facebookpagina (ImSpa Productions)
U bent uiteraard van harte welkom, waarbij we wel vragen vooraf even contact op nemen om een vrijblijvende afspraak te maken.

 
Expostie vindt plaats van 20-11-2015 tot en met 29-11-2015
Openingstijden:
Zaterdag 21-11-2015 van 15:00 uur tot 19:00 uur (officiële opening om 16:00 uur)
Zondag    22-11-2015 van 14:00 uur tot 17:00 uur
Maandag  23-1-2015 tot en met vrijdag 27-11-2015 na afspraak (0180-415969)
Zaterdag 28-11-2015 en zondag 29-11-2015  van 14:00 uur tot 17:00 uur
 
Zie ook het interview met RTV Ridderkerk 
https://youtu.be/d_7PaxWKz_M

 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston