top of page

Ries Kleijnen

ries.jpg

“Kleuretsen maken blijft een avontuur. Ik ben een colorist. Daarnaast combineer ik allerlei technieken: aquatint, suikerwatertechniek, reliëfdruk, zagen en boren in de zinkplaat. Soms druk ik de ets op een zeefdruk. Om de kleuren verder te verdiepen, druk ik soms wel vier zinkplaten over elkaar heen.

Sinds 1990 maak ik ‘puzzeldrukken’. Dat wil zeggen: ik zaag de zinkplaat in stukken, leg deze als een puzzel op de pers en maak daar een afdruk van.

Door aquatint kan ik verschillende ‘tonen’ en kleurovergangen maken. Als ik daar losse stukken zink in leg, kan ik tegengestelde kleuren naast elkaar gebruiken. Dat helpt me bij het uitdrukken van wat mij inspireert.

Vaak zijn dat landschappen tijdens reizen, ver weg of dichtbij. Ook maak ik steeds weer etsen over wat er speelt tussen mensen: communicatie, samen zijn, en het alleen zijn.

Ik woon nu al sinds 2011 op Scheveningen. Zo is ook de zee een grote bron van inspiratie geworden: de zon, het licht, de ruimte, het strand, de branding, de luchten, de golven, eb en vloed, en de wolken. Ik probeer te vatten wat dit allemaal met mij doet als mens, letterlijk en figuurlijk. 

Maar de kleuren blijven het belangrijkste, zowel in mijn etsen als in mijn schilderijen.”

De prijzen van het werk van Ries liggen tussen € 200 en € 1000

Click op een een foto voor meer informatie en een groter beeld
bottom of page