top of page

Beelden van de opening van de expositie
"Romeo Battisti"

Op 12 maart 2023 vond de opening plaats van de expositie "Romeo Battisti". We mochten ons verheugen op een ruime belangstelling voor het unieke werk van deze Italiaanse kunstenaar. 

Romeo probeert zijn kijk op zijn omgeving, zowel vanuit zijn innerlijke wereld als zijn kijk op de wereld om hem heen, weer te geven vanuit het hoofd. Zijn basis statement is: "Alles verwerk ik in mijn hersenen". Voor zijn kunstwerken gebruikt Romeo zogenaamde aarde tinten, die op een rustige en doordachte manier op zijn media (canvas en hout) worden aangebracht. Zie video boven waar Romeo de filosofie van zijn kunst uitlegt.

De opening vond plaats naar het voorbeeld van de Salons d'Art in het Parijs van de 19e eeuw. Schilderijen werden daar tentoongesteld en te koop aangeboden als zij ter plekke in de vernis werden gezet. Dan pas was het werk af en kon het verkocht worden. Bij de Vernissage in onze Galerie ImSpa werd Romeo Battisti bijgestaan door de 10 jarige violist William Schrijver, die een door hemzelf bewerkte versie van het "Ciao Bella Ciao" ten gehore bracht.

bottom of page