top of page

NIEUWS

Beste kunstvriendinnen en -vrienden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 22 oktober is het eindelijk zover. Na een Corona-aanval op zowel Martin als Wilma, gaan we weer verder met de expositie "Oltre i Confini in Ridderkerk". Door onze ziekte is de hele organisatie wat chaotisch verlopen waarvoor onze excuses.

Tijdens de expositie wordt werk getoond van de Nederlandse kunstenaars die hebbendeelgenomen aan het event "Oltre i Confini" In de "Sala Cannonniera", Rocca Paolina, Perugia. In deze top-lokatie kwam het werk volledig tot zijn recht. Wij willen hiervoor de deelnemers Esther Annaars (keramiek), Toos van Holstein, Hans Vanhorck, Ubaldo Sichi, Mark Isarin, Karin Touw en Juana Delgado Cruz bedanken.

Ook de kunstenaars uit Spanje, Kroatie, Oosterijk en Italie hebben prachtig werk getoond. Bij herhaling worfdt gedacht om eem Premie aan deze event te koppelen. Tijdens de opening was er contact met RTV Ridderkerk. Erik Harreman was present en heeft enkele interviews afgenomen. Erik Is trouwens ook bij de opening van dit event aanwezig

Op 12 oktober 2023 ontvangen we de groep leerlingen van klas 1 vwo van het Gemini College. Wij presenteren dan foto's van de leeringen die zij gedurende het project "being Exposed" hebben gemaakt. Aan de presentatie, ook voor publiek, was een rijs verbonden. Publieks winnar was "De Kip" een zeer gedetailleerde foto van een kip. De w2innaar die gekozen werd door de jurie was "Reflectie) ee3n ondersteboven gepresenteerde foto, die door zijn compostie ook gewoon kon worden weergegeven. Almet al een zeer geslaagde 3 daagse presentatie.

 

Op 26 augustus a.s. start in Perugia de expositie/manifestatie "Oltre i Confini". Het wordt gehouden in het Museum "Rocca Paolina" en speciaal in de Sala Cannoniera. Wij als Galerie ImSpa zijn uitgenodigd om namens Nederland kunstenaars uit te nodigen. Onze keus is gevallen op Karin Touw, Esther Annaars, Toos van Holstein, Juana Delgado Cruz, Hans Vanhorck, Mark Isarin en Ubaldo Sichi. Jullie kennen ze van diversze exposities in onze Galerie ImSpa. Wij zijn er aan gehouden om een aantal activiteiten te coordineren. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte. Tussen 19 - 08 - 2023 t/m 15 - 09 - 2023 is de Galerie gesloten vanwege de werkzaamheden in Perugia.

Zondag 11 juni 2023 start onze zomertentoonstelling. Willie Roosenbrand toont haar zeer boeiend abstracte werk. Tevens is nog te zien het werk van de overleden kunstenaars Marcelle Mooij. Er wordt een selectie van haar bronze paarden en koeien getoond samen met een aantal keramieken. Derde gast is Esther Annaars die keramiek toont. Wij zijn trots dat zij is uitgenodigd voor de expositie "Oltre i Confini" In Perugia. Jessy Kok die een aantal van haar bronzen toont. De informatie staat ook op de web site. De expositie duurt tot 13 augustus 2023 en nis te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur

Van 12-03-2023 t/m 16-04-2023 verwachten we Romeo Battisti in onze Galerie ImSpa. Deze bekende Italiaanse kunstenaar toont verrassend werk met Oosterse invloeden

 

Van 22 - 01 - 2023  t/m 19 - 02 - 2023 worden jullie uitgenodigd voor de tentoonstelling van Ubaldo SichI. Deze in Italie geboren kunstenaar en woont al meer dan 50 jaar in  Nederland. Binnenkort meer over deze kunstenaar.

Tot 25 - 11 -. 2022 is de Galerie uitsluitend geopend op afspraak

Op 27 - 11 - 2022 volgt Ries Kleijnen met de expositie "De kleuren van Ries Kleijnen", Ries etst en daarbij maakt zij gebruik van een door haarzelf ontwikkelde techniek. Haar werk is kleurrijk. Zij laat zich inspireren door de wereld om haar heen. Het bezoek aan onze Galerie ImSpa zal onvergetelijk zijn.

Ries is tijdens de vernissageling aanwezig om haar werkwijze toe te lichten.

Meer over Ries Kleijnen kunnen jullie lezen en zien op haar persoonlijke bladzijde. 

Het seizoen 2022 / 2023 gaat van start met de expositie "de Waarheid achter de Verbeelding" van Petra Giorgi en Linda Roffel.

Bij de opening staat jullie een kleine verrassing te wachten. Toos van Holstein heeft een nieuwe steendruk gemaakt De intekenprijs is € 150,00 Na 11 oktober wordt de prijs € 225,00.

Tevens verwelkomen wij onze nieuwe waakhond! Ook die staat te koop voor € 250,00

Zoals je misschien hebt gemerkt is de website verrijkt met een blog. Hier wordt regelmatig een stukje gepubliceerd over zaken rond de Galerie en van dingen die ons bezighouden. We hopen dat het jullie veel leesplezier geeft.

Galerie ImSpa is per 1 maart 2024 gestopt in de huidige locatie aan de Scheepmakerstraat. De Gemeente Ridderkerk werkt aan een plan voor een nieuwe bestemming van museumschool “Johannes Post” en wij hebben onze plannen ingediend die hopelijk kunnen worden ingebed in het plan van de gemeente. We moeten er niet aan denken dat er geen plaats meer is voor een mooie ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers van alle leeftijden in Ridderkerk en de regio.We hopen jullie hierover medio april meer te kunnen vertellen.Uiteraard zijn we telefonisch en via de website bereikbaar voor vragen.

We zijn inmiddels al wel weer gevraagd voor deelname aan het Italiaanse  project in Perugia "Oltre i Confini" en zijn in overleg met kunstenaars.

bottom of page