top of page

Internationale projecten

Perugia "Oltre i Confini"

 

Ook dit jaar hebben we weer een mooie uitnodiging vanuit Italië ontvangen. Dit keer werden we door “Spazio 121 Arte” gevraagd om met 7 kunstenaars deel te nemen aan een internationale manifestatie in het mooie Perugia in Umbrië, Italië.

De deelnemende kunstenaars zijn: Esther Annaars, Juana Delgado Cruz, Toos van Holstein, Hans Vanhorck, Mark Isarin, Ubaldo Sichi en Karin Touw.
Het is altijd weer een klus om de werken zowel in Italië als terug naar Nederland te krijgen. Ook nu worden we hierbij geholpen door Leo Bergwerff en Eduard Pol van Bergwerff Transport.

 

De verrassing was groot toen we de ruimte "Sala Cannonniera" zagen. Wat een spectaculaire ruimte, zo groots en zou historisch. Het is een voorrecht om hier met onze Nederlandse kunstenaars te mogen exposeren.

Al snel was de verdeling van de werken een feit en kon het ophangen met de Italiaanse kunstenaars beginnen.

Er werd accuraat en voorzichtig gewerkt en al met al hing het werk snel op zijn plaats. Helaas gaat er ook wel eens iets fout en dat werd opgemerkt door de betreffende kunstenaars. Niet alle schilderijen hangen zoals het door de kunstenaars is bedoeld. Na een pittige discussie met de "ophangers" bleek toch dat we te weinig muur hadden om het werk helemaal tot z'n recht te laten komen.

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig heeft het geen afbreuk gedaan aan de enthousiaste reacties van de bezoekers.

De expositie werd zaterdag 26 augustus geopend in aanwezigheid van veel bezoekers.

We hebben ook een selectie gemaakt van werk van de andere deelnemende landen: Spanje, Oostenrijk, Kroatië en uiteraard Italië. De expositie duurt tot en met zondag 10 september.

Bij terugkomst van de werken in Ridderkerk, wordt deze Nederlandse bijdrage als expositie bij Galerie ImSpa gehouden. Informatie hierover volgt later.

Een paar quotes van de bezoekers:

"Wow wat een mooie ruimte en wat komen de werken mooi tot hun recht", "Kleurrijk en interesseant, je verliest je in de kleuren", "oh scusi, ik dacht dat het metaal was, is het keramiek?", "Hoort het schilderij anders te hangen?  Ik vind het niet minder mooi!" 

Kaartjes en foldertjes worden meegenomen en mensen zijn blij met zoveel mooie kunst. 

Tijdelijke foto- en video-impressie

20230822_120907.jpg
20230823_131843.jpg
20230823_140151.jpg
Bergwerff.jpg

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Enkele video-impressies

EXPOSITIE IN HET PALAZZO DUCALE VAN GUBBIO.

De expositie "Arte incontra Artigianato" in Gubbio, Italië, Het evenement vond plaats in de zomer van 2019. Kunstenaars  uit 7 verschillende landen presenteerden hun werk op 4 lokaties in een historische ambiance. Twee deelnemers werkten gezamenlijk aan een project. Onder de bezielende leiding van Toos van Holstein en Giampietro Rampini ontstond een"installatie". Tijdens de expositie hebben wij duizenden bezoekers mogen ontvangen.

27 juli tot 18 augustus 2019 in de historische lokatie "Sala degli Arconi", "Sala dei Capitani", "Ex-convento San Pietro/Biblioteca Sperelliana"

MOSTRA INTERNAZIONALE "ARTE INCONTRA ARTIGIANATO" GUBBIO 2019

"Triangle of Life" was een groot opgezet project verdeeld over 7 lokaties in Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon en Oud-Beijerland. In totaal 30 kunstenaars uit binnen- en buitenland werkten aan de Thema's "Vrouw", "Vruchtbaarheid" en "Natuur".

TRIANGLE OF LIFE APRIL EN MEI 2018

25 april tot 2 juni 2018

Tijdens de Mostra Internazionale "Arte incontra Artigianato" waren Karin Touw (Nederland) samen met Luca Luciano (Italië), beide verbonden aan Galerie ImSpa, uitgenodigd voor een duo -expositie in het Plazzo Ducale van Gubbio.

3 augustus tot 1 september 2019

bottom of page