top of page
  • imspa1

De kracht van de Herinnering

Het liefst wil ik beginnen met een steeds weer terugkerende herinnering. Wanneer wij als Galerie ImSpa een samenwerkingsverband verband hebben met onze Italiaanse partners, AION Arte en Spazio 121 Arte. dan staan wij telkens weer voor een aantal verrassingen. Het begint meestal met de uitnodiging en daar is dus niets mis mee. Vervolgens worden de data vastgelegd. Het verbaast ons niet meer dat die als definitief worden aangeven, maar altijd wijzigen. De gemeente is zelfs in staat om 2 weken voor de inrichting en vernissage daar veranderingen in aan te brengen. OK. Jammer voor die mensen die de evenementen hadden willen bekijken en tegelijk een bezoek hadden willen brengen aan Italië.

Chaos is meestal hier van toepassing. uiteraard tot en met de inrichting.

Maar...... op de dag van de opening komt alles op zijn pootjes terecht . Toch blijkt dat wij bij elke uitnodiging weer de fout in gaan. We rekenen teveel op het feit dat er orde geschapen wordt in die vermaledijde chaos.We zijn gevraagd, om als coördinator, onze medewerking te verlenen bij de uitvoering van het evenement "Oltre i Confini" in Perugia. Zowel de stad als de lokatie van de expositie zijn uniek. Perugia is ontstaan uit een Etruskische nederzetting van ongeveer 600 v Chr. De stad staat bol met unieke architectuur, grandioze musea en culturele activiteiten.

De lokatie van de exposite is een vroegere arsenaal. Helemaal in de bergen uitgehouwen en bestaande uit een groot aantal zalen.


Twee van die zalen zijn zeer beroemd Het C.E.R.P. ;verbonden aan het Nationaal Museum van Perugia en bestemd voor bijzondere tentoonstellingen. daarnaast de Sala Cannonniera een verzameling ruimtes voor exposities van bijzondere en internationale kunstmanifestaties. Diverse ornamenten onderstrepen het militaire verleden. Zoals kanonnen. In laatstgenoemde zaal mochten onze kunstenaars hun werk laten zien. Veertien dagen en meer dan 5000 bezoekers later. kunnen we terugzien op een groot succes. En als er nu ook nog eens wat orde in de Chaos komt ?!?! Tot 17 november laten we nog een bloemlezing zien van onze activiteiten in Perugia.

Galerie ImSpa

Scheepmakerstraat 23

2984 BE Ridderkerk

Netherlands

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page