top of page
  • imspa1

Voor alles een eerste keer.

Wilma, mijn vrouw, en ik hebben altijd een grote liefde gehad voor de Beeldende Kunst. Tijdens mijn studie heb ik Kunstgeschiedenis als bijvak gedaan. Zowel zij als ik gingen al vroeg naar musea. Sterker nog ons eerste uitje was een museumbezoek en daarna heerlijk uit eten.

In 1989 waren we in de Bijenkorf en liepen langs de Holland-Art Gallery. Hier zagen we een werk van Hans Vanhorck. Een portret. Enorm intense kleuren en een mooie compositie. We verkneukelden ons bij de gedachte zo’n werk bij ons in huis te zien hangen.

We namen ons voor er het weekend over na te denken. Het besluit werd genomen. We wilden dit doek wel heel graag hebben. Op maandag teruggegaan naar Holland-Art Gallery om het schilderij aan te schaffen. Wat een teleurstelling! Het was al verkocht. Er werd nog een ander doek getoond, maar die kon niet tippen aan onze eerste keuze. Jammer. Wij wisten toen nog niet dat je ook de mogelijkheid had om een optie op een werk te nemen.


Een half jaar later waren we bij Galerie Bonnard in Nuenen. Daar was een expositie van werk van Hans Vanhorck. Ons oog viel op het werk “Moments”. Wij vonden dit een prachtig werk. Een figuratie van een peinzende en, voor ons gevoel, geëmotioneerde vrouw. Prachtige kleuren, vooral het blauw. We waren direct verkocht. We vroegen de eigenaar, Frans Saris, of we dit werk konden kopen. “Natuurlijk” was de reactie. Pas na de expositie konden wij het schilderij ophalen. Wij waren in de wolken. Een door onszelf gekocht werk.

Foto Moments


Eenmaal bij ons thuis hadden we een prachtige plek gevonden voor ons schilderij. Één grote teleurstelling. Het werk, achter glas, was vrijwel niet te zien. Frans Saris gaf ons de tip om contact met Hans Vanhorck te zoeken. Wij naar Amsterdam voor een bezoek aan diens atelier. Hans heeft het werk behandeld met vernis, waardoor het glas overbodig werd. Vanaf dat moment heeft het een plek bij ons gehad. In de tussentijd hebben we meer werk van Vanhorck aangeschaft.

Zijn recente werk is te zien tijdens de expositie Red-Yellow-Blue in Galerie ImSpa.

Hij exposeert samen met Thea Figee.

Recent werk: Sublimatio (1210 x 120 cm)


Harm Witteveen, een goede vriend van ons en zelf eigenaar van een prachtige collectie moderne kunst had mij gewaarschuwd. “Als je eenmaal een aanschaf hebt gedaan dan is dat net een virus, je komt er niet meer van los.”

Hij heeft gelijk gehad! We hebben in de afgelopen 30 jaar een leuke verzameling opgebouwd van moderne kunst.

Zo zie je maar waar een eerste keer al niet toe kan leiden.


Martin Impelmans


Thea Figee: Vaas (unicum) Thea exposeert samen met Hans Vanhorck tijden de tentoonstelling Red - Yellow - Blue.


Red - Yellow - Blue

21 november 2021 tot 09 januari 2022

Vernissage 21 november om 15:00 uur

Geopend tijdens de expositie: donderdag - zondag 13:00 - 17:00 uur en volgens afspraak

Gesloten van 25 december 2021 - 1 januari 2=22 januari,


Galerie ImSpa

Scheepmakerstraat 23

2984 BE Ridderkerk


Telefoon: 0031653268995

Website: www.imspa.com
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page