top of page
  • imspa1

Kerstvakantie, Musea bezoeken en kunst in Galerie ImSpa


Ondanks alle ellende die Corona ons geeft, zijn er toch wat lichtpuntjes. Wanneer je kunst wilt bekijken dan is de winter en vooral de Kerstvakantie een ongekende mogelijkheid. Zalen met kunst bijna voor jou alleen. Stel je voor de “Nachtwacht” te kunnen zien zonder al die drommen buitenlandse toeristen. Al die mensen die zich thuis al hebben voorgenomen om juist voor jouw neus te gaan staan om kunst te bewonderen en vooral op hun mobieltje te vereeuwigen. En jij moet het doen met een minimale blik op het doek. Nu is de Nachtwacht van Rembrandt niet zo'n goed voorbeeld. Het schilderij is zo groot dat je het altijd wel kunt zien, alhoewel het meisje vaak verborgen gaat achter de massa. Nee, het gaat om de kleine werken zoals de "Brieflezende Vrouw in blauw" van Vermeer. Een en al emotie en je kunt er zo fijn bij wegdromen. (afbeelding hiernaast)

Mocht het mogelijk voor je zijn neem dan een vroeg tijdslot! ‘Tijdslot, eigenlijk een onmogelijk woord, want je kan de tijd niet stil, laat staan op slot zetten.’

Ik zou nu natuurlijk een vervolg kunnen schrijven op mijn vorige blog. Na de Herfst komt de Winter. Ook dat jaargetijde is overweldigend weergegeven door Giuseppe Arcimboldo.

Nee dat doe ik nu niet, kijk maar in mijn volgende blog.Iedereen die onze Galerie ImSpa volgt en/of bezoekt weet dat wij in Januari 2020 een expositie hebben gewijd aan Poen de Wijs en zijn vrienden. Een goede vriend van mij, Harm Witteveen, heeft mij in de vorige eeuw persoonlijk voorgesteld aan deze, grote, schilder van het Realisme. Hiernaast zie je een afbeelding van de litho "Geisha"Het werk van deze kunstenaar imponeerde mij gelijk. Zo indrukwekkend gedetailleerd en bijna levensecht. Nu zijn er vrijwel alleen litho’s van hem te koop. Vrijwel alle schilderijen en tekeningen zijn te vinden in particuliere collecties. Soms wordt er iets van Poen op een veiling aangeboden.

Harm was trouwens ook de oorzaak dat wij ons zijn gaan verdiepen in de moderne kunst en uiteindelijk hebben we Galerie ImSpa geopend.


Het Musiom in Amersfoort organiseert van 8 Januari tot en met 18 April 2021 een special rond Poen de Wijs.

Het Musiom is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur. In verband met Corona moet een afspraak worden gemaakt.


Laat deze kans niet voorbijgaan!!


Een heel andere gebeurtenis staat jullie te wachten in onze Galerie ImSpa. Op 17 januari 2021 openen wij onze deuren voor een expositie van Roland Ekström. Een wonderbaarlijke kunstschilder die op een aparte manier het Kubisme benadert, je kent dat wel van al die rechte lijnen en hoekige vormen die samen een figuur of figuratie vormen. Picasso is hiervan een goed voorbeeld. Roland werkt vooral met ronde vormen. Ook zijn kleurgebruik is net even anders, meer gedekt. Je zou haast kunnen zeggen dat zijn kleurgebruik Noords aandoet. Herfstachtig of misschien zelfs winters.

Ook dan zullen we rekening houden met de regelgeving rond het Corona virus.

De expositie is van 17 Januari tot en met 14 Februari 2021.

De Galerie is dan geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur en uiteraard volgens afspraak.39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page